Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătate

Primul restaurant Aubergine al lui Ronen Meri, cheful israelian ajuns cunoscut datorită succesului din Centrul Vechi, a deschis acum câteva zile un al doilea. Mult mai mare acesta. Este în casa în care mulți ani a fost Joseph by Joseph Hadad. În spiritul locului, la intrare scrie acum Aubergine by Ronen Meri.

Casa aceea foarte frumoasă din zona Aviatorilor, între Statuia Aviatorilor și Piața Charles de Gaulle, pe partea cu celelalte restaurante (Hambar, Trattoria Verdi, Zexe etc.), a fost tot timpul foarte bine amenajată. Așa că Ronen Meri nu a mai avut mare lucru de făcut, ci doar câteva retușuri. Nici la marea grădină nu cred că a umblat. Pare la fel, cu umbrelele și mobilierul Peroni.

Chef Ronen Meri se poziționează în zona „healthy food”. Și vezi asta încă de la numele ales, Aubergine, care se traduce ca vânătă (substantiv, nu adjectiv!). Asta înseamnă mai multe feluri cu legume într-un meniu oriental. Pentru că cel mediteranean are destule, oricum. Pe site scrie că e mâncare est-mediteraneană, israeliană și egipteană – adică în categoria mare a bucătăriilor asiatice apropiat-orientale (libaneză / arăbească). Cei din partea aceea de Lume sunt sigur că văd diferențe vizibile între felurile acelea de mâncare, cu toate variațiunile lor, însă pentru europeni intră cam în aceeași categorie – dacă nu cumva sunt adevărați specialiști în gastronomie.

Am avut o masă bogată la Aubergine Aviatorilor, cu multe feluri, încât am pierdut șirul și nu am mai notat ce am mâncat. Oricum, toate au fost bune. O parte au fost identice, sau foarte asemănătoare cu mâncărurile de la alte restaurante libaneze, cealaltă cu o amprentă mai apăsată a lui Chef Ronen Meri.

Foarte distinctiv la Aubergine Aviatorilor a fost și serviciul, cu două chelnerițe adorabile, foarte dezinvolte, vorbărețe, vesele, cu chef de glume și de stat la pozat. Prețurile măricele, însă în linie cu chiriile din zonă – nicio surpriză pe partea aceasta.

Aubergine by Ronen Meri e, fără îndoială, cel mai original restaurant cu bucătărie est mediteraneană / nord africană / apropiat orientală din București. Nu ar fi de mirare, așadar, ca unii să-l considere și cel mai bun. Și nu vor fi ușor de contrazis. Dar abia au deschis, să vedem ce va urma… (George Butunoiu – septembrie 2021)

Bucătăria lui Chef Ronen Meri
Saloanele Aubergine


Terasa Aubergine AviatorilorFetele Aubergine


 

The post Aubergine by Ronen Meri appeared first on Restocracy.