Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a arătat acum cu adevărat cum știe să gătească. Am fost la ei la puțin timp de la deschidere, când am mâncat și bine și mediocru. Mi-au spus că sunt încă în faza de tatonare, de reglaje, și că mâncarea lor va fi altfel peste câteva săptămâni. Nu am luat prea mult în serios această „promisiune”, fiindcă mulți spun la fel, însă rareori chiar vezi o diferență.

Dar Ionuț Gheorghe (Chucky, cum îi spun prietenii) chiar a reușit să ne surprindă și să depășească toate așteptările. Iată cu ce meniu a adăugat altă cină memorabilă în portofoliul Restocracy:

Foie gras with mango (foie gras, chutney mango, gel de mango)
Beef carpaccio with truffles (lipie tostadas, rosii cherry honey, trufe)
Neo roll sushi maki (creveti tempura, tartar de ton la aburi, sos de mango)
Beef tartare (clasic)
Antricot (origine SUA, sos bernez, sare cu trufe)
Chilean seabass with yuzu miso glazed (cod patagonian glazurat în miso și pak choy)
Miso Chicken Grill  (pulpe pui bio în miso)
Mashed potatoes (piure de cartofi cu cremă de yuzu)
Sparanghel
Cucumber apple salad (salata de măr și castravete cu migdale).
Gold black truffles (mousse de alune de pădure cu cremă de vanilie și trufe)
Parfait (parafit de cocos cu fructul pasiuni)
Teppanyaki Salmon for kids (somon cu piure de cartofi)
Vin Solo Quinta

Foie gras la tigaie a fost cu adevărat excelent. La fel Neo roll sushi maki, excelente – și am recunoscut imediat școala lui Cătălin Petrescu, maestrul lui Ionuț, lângă care a învățat multe dintre secretele cele mai ascunse ale bucătăriei fine. Excelent și puiul bio, unul dintre cei mai buni de care îmi aduc aminte să fi mâncat în vreun restaurant, românesc sau neromânesc fie el. Vita și codul foarte bune, și la fel salata de mere cu castraveți, surprinzătoare, inedită. Cât pe ce să mai cer una… Deserturile elegante, fine, deosebite, muncite… (George Butunoiu – noiembrie 2021)

Bucătăria lui Ionuț Gheorghe






















The post Chef Ionuț Gheorghe ne-a arătat ce știe appeared first on Restocracy.