Cronicari Digitali lansează „Amintiri Gustoase”, proiect gastronomic în căutarea gustului copilăriei pentru a descoperi rețetele de care millennials le este încă dor și poftă

AMINTIRI GUSTOASE ADUNĂ LA UN LOC GUSTUL COPILĂRIEI PENTRU GENERAȚIILE DIGITALE

Competiția pe Instagram, jurizată de experți și creatori de conținut, ia startul în căutarea meniului „ca la mama acasă” pentru generația millennials
Workshopul de cooking și o carte de bucate inspirată de comunitate va valida top 50 de rețete-amintire

Cronicari Digitali lansează primul proiect gastronomic, „Amintiri gustoase”, care face apel la comunitatea creatorilor de conținut, în căutarea rețetelor memorie de la bunici și mame și a gustului copilăriei. Ceea ce ne găteau și încă ne gătesc bunicile și mamele stă la baza fiecărei călătorii gastronomice personale, ele ne-au construit gustul și referințele pentru mai târziu. Dar, în mod special, pun pe harta afectivă acea mâncare de care rămâi pe veci legat. Redescoperirea unei părți importante din patrimoniul personal și starea de bine împărtășită (odată cu rețetele) sunt cele două dorințe care ne fac să trecem la acțiune.

Cronicari Digitali și GastroArt îi invită pe toți pasionații de gastronomie, cu sau fără experiență, dar cu energie bună, să experimenteze online și offline, în bucătăriile proprii, rețetele dragi ale copilăriei, de care le e dor și poftă, acum. Mai exact, acțiunea  își propune să găsească bravi și creativi storytellers de food printr-o experiență completă care să cuprindă: interacțiune cu comunitatea, un workshop de cooking și o carte de bucate.

„Amintiri gustoase”, competiție pe INSTAGRAM de rețete, imagini creative și povești despre amintirile trezite de rețetele propuse (desfășurată până pe 12 iulie, ora 12, cu premii faine puse în joc). Toți cei care doresc să participe, se pot înregistra completând un scurt formular: https://forms.gle/hgNvLaLNEWf3K4W56.
Workshop de cooking (unde se va găti meniul format din cele mai bune rețete alese de juriu în urma competiției – un eveniment informal, în grădină, cu râsete și voie bună, alături de comunitate, creatori de conținut, presă și pasionați de gastronomie);
Rețetele selectate de juriu vor fi incluse într-o carte cu rețetele copilăriei inspirată de comunitate și curatoriată de Cosmin Dragomir, GastroArt. Ne vom bucura cu toții de ea pe 6 decembrie, odată cu Moș Nicolae.

Chef Liviu Lambrino (@liviu.lambrino), Cosmin Dragomir (@cosmindragomir_gastroart), Cristina Mazilu (@mazilique), Teodora Istrati (@teoskitchen), Ciprian Muntele (@muntele), Gabriel Gorgan (@gorgangabriel), Adina Chițu (@pancake_planet), Gabriela Pascaru (@gabipascaru_) și Dan Posea (@promovezromania) fac parte din juriul „Amintiri gustoase” și sunt doar câțiva dintre susținătorii proiectului.

„Amintiri gustoase” este  un proiect Zaga Brand, powered by Electrolux România și LIDL România, visual storytelling by Samsung România & supported by Napolact Bio și Matache Măcelaru’. Pentru mai multe detalii, accesați contul de Instagram sau pagina de Facebook Cronicari Digitali.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Cronicari Digitali: Campania Cronicari Digitali a scos în evidență faptul că tinerii sunt interesați și captivați de patrimoniul cultural, important fiind modul în care este prezentată această moștenire și accesul către ea. Proiectul, derulat de Zaga Brand și Institutul Național al Patrimoniului, a fost premiat cu Best Digital PR Campaign la IAB MIXX Awards 2018 și alte trei premii la PR Awards 2018: Silver Award for Excellence la categoria „Social Media”, Silver Award for Excellence la categoria „Comunicare în domeniul public” și Golden Award for Excellence la categoria „Cultură și Artă”. De asemenea, în 2019 campania a obținut premiul al treilea la categoria „Campanii de comunicare pe teme sociale” în cadrul Galei Societății Civile.

Facebook.com/cronicaridigitali

Instagram.com/cronicaridigitali

GastroArt: Este prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism). Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir ce își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

Contact media: Andrei Voinea, Head of Communication Zaga Brand,

Tel.: 0745 108 109, E-mail: andrei.voinea@zagabrand.ro

www.zagabrand.ro (Informare de presa – iulie 2021)

The post Cronicari Digitali lansează „Amintiri Gustoase” appeared first on Restocracy.