Domeniul Aristiței este situat în Valea Călugărească, satul Nicovani. Deține 4 hectare cultivate cu viță de vie și o cramă boutique nouă, dotată cu utilaje ultramoderne de vinificație, ce are o capacitate de producție de 100,000 de litri.

Valea Nicovani este menționată ca parte a localității încă din secolul al XV-lea. Are o veche tradiție în cultivarea viței de vie și producerea vinului. La începutul secolului XX, aici aveau conace cu vii o serie de oameni importanți la acea vreme. Printre aceștia și Ion Bujoiu, om politic, fost ministru al economiei în perioada interbelică. Familiei Bujoiu i-a aparținut acest domeniu pâna în 1947, iar după 1989 este retrocedat moștenitorilor familiei, de la care în 2013 cumpără Domnișoara Bianca Ioniță, redenumind domeniul după mama sa, D-na Adina Aristița Ioniță.

Aceasta este pe scurt istoria noului brand Domeniul Aristiței, ce își propune să continue arta vinului în Valea Călugărească.

Povestea vinului

Gama de vinuri Vizionar își propune să preia și să continue arta vinului pe un terroir de excepție oferit de Valea Nicovani, una dintre cele mai vechi văi viticole ale comunei valea Călugărească.

Domeniul are în exploatație 4 hectare cultivate cu Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon. Situată în mijlocul acestei plantații, într-un peisaj de excepție, completat de o cultură de lavandă și de câțiva migdali seculari, se află crama. Te invităm să descoperi povestea acestui loc prin vinurile noastre. (Click aici pentru o prezentare a lor)

Cramă modernă

Numele domeniului cinstește a patra generație a numelui Aristița din familia proprietarului. Construcția cramei este nouă, înglobând un beci de peste un secol al unei crame vechi. Utilajele sunt noi și răspund oricărei provocări a vinificației moderne. Capacitatea cramei este de 1,000 hl, excedând suprafeței actuale. Crama dispune de un flux dedicat vizitelor, dar și de un spațiu de degustare conceput ca un loc de relaxare și recreere în compania vinului, unde se pot organiza degustări profesionale și de agrement.

Vizitează crama Domeniul Aristiței

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de povestea vinurilor din gama Vizionar cu pachete de degustare personalizate. Pachetele includ turul cramei și al domeniului, urmate de degustarea de vinuri alături de platouri delicioase de brânzeturi, mezeluri uscate și fructe proaspete.

Domeniul Aristiței
Crama și vinurile
The post Domeniul Aristiței își face loc pe piața vinurilor premium appeared first on Restocracy.