FAYN, un lucru bine făcut

Am mai fost acolo, se chema Kali, un fast food cu autoservire despre care am scris de bine. Încă și mai înainte, la parterul acela de bloc de birouri de pe Buzești, Nelu Iordache, patronul de la Blue Air, a deschis în urmă cu mulți ani un restaurant fast-food cu autoservire pentru corporatiști. Cu un concept în întregime occidental, care a devenit imediat faimos, pentru că avea mâncare bună și foarte frumos prezentată. Si foarte multe feluri, comparat cu alte restaurante fast-food – ceva nemaivăzut, nemaiauzit. Se chema „Self”, dar lumea îi spunea și atunci “La Blue Air”. Nu m-a surprins deloc să aud că și acum unii îi spun la fel.

Acum are alt nume, i-au spus FAYN Urban Eatery. Conceptul e același, adică ambianță de restaurant în toată regula, nu de cantină de spital, așa cum zeci de ani am fost obișnuiți să vedem în restaurantele cu autoservire. Au vreo 20 de feluri de mâncare cu totul, ceea ce e destul pentru marea majoritate a clienților. Bine prezentate, cu cântărire individuală pentru orice, nu cu potrivirea din ochi de către o doamnă mămoasă cu lingura în mână, dincolo de galantare, ca în alte părți.

Și sistemul cu cartele le permite asta, adică și precizie și rapiditate. Primești la intrare un card magnetic, și pe el se înregistrează automat tot ce ai în farfurie, fără alte socoteli la casă.

Mâncarea e destul de bună la FAYN, prețurile pe la mijloc, adică nici ca la autoservirile tip cantină proletară, dar nici ca la restaurantele în care pierzi mult timp pentru un prânz de care vrei să scapi repede. Mult personal, în spatele galantarelor cu mâncare, dar și în salon, să te îndrume. Amabili, rapizi, eficienți, chiar m-au surprins.

Da, FAYN Urban Eatery e un fast-food cu autoservire bine conceput și realizat, nu e de mirare că văd mereu oameni acolo. Cei mai mulți vin în grupuri de la miile de clădiri de birouri din jur. Am văzut pe Internet că au astfel de restaurante în mai multe locuri din București, acesta nu este primul. Sper să le meargă bine, au făcut ceea ce trebuie… (George Butunoiu – septembrie 2021)The post Fayn (Victoriei) appeared first on Restocracy.