Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să nu schimbe ceva, dacă tot merge bine…

Nu știu dacă a avut vreo intenție sau o semnificație deschiderea unui restaurant chiar peste drum de Biserica Flămânda, sau a ales acea stradă doar pentru că e foarte frumoasă. E Bucureștiul vechi acolo, cu farmec, ca din romanele pe care le citeam în liceu, cu multe biserici vechi de jur împrejurul Catedralei Patriarhale din Dealul Mitropoliei.

Olimpului e o stradă frumoasă și cotită, ca toate cele de pe vremuri, cu case vechi și copaci bătrâni. Într-o astfel de casă, niște oameni au deschis un restaurant cu un nume ales în mod special ca să arate clar ce e acolo: Trattoria Garibaldi. O casă burgheză, de oameni înstăriți, cu două etaje. Nu știu dacă și ultimul nivel este tot al restaurantului, însă parterul și etajul da. Plus curtea, în care au făcut o terasă. Arcadelele, lambriurile din lemn, scările și multe altele sunt de când casa, fără îndoială, pentru că acum nu se mai chinuie nimeni cu așa ceva și nici în catalogul Ikea nu le mai găsești.

Au doi tineri bucătari inimoși și talentați la Garibaldi – cei din poze – abia veniți, care au planuri mari. Bucătărie italiană clasică, tradițională, deocamdată. Au pregătit vitello tonnato, creveți în sos de unt, caracatiță, tagliatelle cu vită și două deserturi. Destul de bune toate, însă puțin cam condimentate după gusturile mele foarte conservatoare. Prețurile normale, adaptate specificului locului și zonei.

Sunt puține restaurante în partea aceea de București din alte vremuri, cu istorie și poezie, așa că Trattoria Garibaldi are locul ei bine câștigat, o clientelă fidelă. Noii bucătari au spus că vor să facă schimbări în meniu și să-l aducă la nivelul lor de tinerețe. Să vedem dacă bucureștenii cartierului vor vedea un avantaj în această schimbare, sau dacă le vor cere să revină la ceea ce știau ei, așa cum se întâmplă adesea… (George Butunoiu – decembrie 2021)

Bucătăria italiană Trattoria GaribaldiStrada Olimpului și Biserica FlămândaThe post Garibaldi appeared first on Restocracy.