Giradiko, shaorma grecească mai bună decât cea arăbească?

Au deschis chiar în ultimele zile ale toamnei lui 2021, în plină pandemie. Un spațiu mic pe Calea Floreasca, spre capătul cu Spitalul de Urgență. Mobilat simplu, auster, strict utilitar, cu economie, lumină ca de spital.

Mâncarea în galantar, în capătul localului, un grec în vârstă îți explică ce e în fiecare tăviță, ți le pune în farfurie și îți prepară shaorma, dacă asta vrei.

Care shaorma e bună, mie îmi place mai mult decât cea arăbească. Spre deosebire de cele arăbești, făcute cu murături, shaormele grecești sunt cu legume proaspete și, mai ales, cu pita în loc de lipia arăbească subțire și rece. Pita e groasă și e și fierbinte (încălzită pe plita încinsă) când ți-o dau.

Aveau și două deserturi tradiționale, am luat din fiecare câte unul și mi-a părut bine. Că te simți vinovat față de ficatul tău după o astfel de masă gustoasă la Giradiko, e alt subiect… (George Butunoiu – noiembrie 2021)

The post Giradiko appeared first on Restocracy.