La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevarat

Sorin Barbu, proprietarul restaurantelorNu am mai scris de mult despre restaurantul La Finca by Alioli, desi am fost la ei de mai multe ori. Am vazut de mereu cate o mica schimbare. Nu semnificativa, dar de fiecare data in bine. Mai ales in ambianta, pentru ca mancarea si serviciile au fost bune de fiecare data, mai ales in ultimul an. Asa, la nivel de detaliu, mi se pare mai bun acum acest restaurant, se vede grija cu care se ocupa de el, si chiar preocuparea de a mai imbunatati cate ceva in permanenta, pe ici, pe colo.

Au bucatarie spaniola clasica la. Nu se baga in gastronomia fina, si cred ca bine fac, pentru ca bucataria spaniola e atat de mare, incat adesea nu merita riscul unei schimbari doar pentru orgoliul de a avea si tu un fine dining. Am mancat de toate la ei, si au fost bune. Au adus si porc iberic in ultima vreme, si acesta trebuie neaparat incercat.

In rest, toate bune la La Finca. Restaurantul-terasa e frumos, fetele sunt inimoase si te servesc cu grija, preturile rezonabile, lumea vine de cand stiu eu restaurantul. Le va fi bine si de acum inainte, sunt sigur! Si inca ceva: au inchis restaurantul Alioli din Popa Tatu, primul pe care il deschisesera. Acum e unul chinezesc acolo. (GB – martie 2020)

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e…

La Finca by Alioli e un restaurant cu bucatarie spaniola si cu specific spaniol pe Grigore Alexandrescu, intre Caderea Bastiliei si Calea Dorobantilor. In acest moment sunt singurul restaurant spaniol din Bucuresti. A mai fost unul, pe langa Sala Radio s-a inchis ca sa se mute in zona Dorobantilor, se ve redeschide in august. Si mai exista un restaurant Alioli, tot al lor, pe Popa Tatu, acela a fost primul deschis de ei, La Finca by Alioli a aparut mai tarziu. Alioli de pe Popa Tatu e inchis pe perioada verii.

Aici, in Grigoree Alexandrescu, au fost alte restaurante inainte, de unul care se numea La Visini, sau Livada cu Visini, imi amintesc si eu, pentru ca am scris despre el. Tin minte ca era o gradina acolo, destul de mare, cu mai multi copaci in ea, probabil visini. Era frumoasa gradina, asa neingrijita, mai ales intr-un loc in care numeni nu se astepta sa o gaseasca, in mijlocul orasului. Acum e acoperita in intregime, iar partea din fata e betonata, ca sa faca parcare. Mai au cativa copaci, ale caror trunchiuri au ramas in interiorul marchizei pe care au construit-o acolo. Pare facuta la repezeala, iarna au niste folii de plastic subtiri si ieftine pe post de pereti, arata saracacios. De fapt, cam toate par saracacioase si degradate la La Finca by Alioli, casa si curtea nu par sa fi fost renovate vreodata, au pus ca decoruri ce le-a cazut in mana. Asta masurat cu luxul surprinzator al multor restaurante din Bucuresti, care tare ii mira pe strainii care ajung rar aici. Fiindca, altfel, amenajarea de la La Finca by Alioli e una obisnuita pentru un restaurant pentru clasa de mijloc. Casa e folosita doar pe post de bucatarie si depozit, nu au saloane acolo. Terasa din fata e facuta sa poata fi folosita si iarna. Si au mai construit o terasa acoperita in spate, mai mica.

Am mancat la ei in urma cu cateva saptamani, cand folia era inca acolo. Am revenit acum in plina vara, si nu am mai gasit-o, acum terasa din fata arata mult mai bine.

Surpriza cea mai mare la La Finca by Alioli a venit de la serviciu, si a fost chiar un adubla: niste chelnerite foarte deschise, placute, naturale, cu straduinta ca sa iasa bine ceea ce faceau. Una dintre ele, in mod deosebit, care s-a ocupat de noi la prima vizita, a fost adorabila, am si pus-o in rubrica noastra cu cei mai buni chelneri din oras, de altfel. Iar acum din nou, aceeasi experienta placuta cu alta chelnerita. Vesela, cu chef de lucru si de vorba, careia pare chiar sa ii placa acest job. Am pus-o si pe ea in lista cu cei mai buni chelneri din Bucuresti.

Se vede treaba, deci, ca… (citeste tot)

Bucataria La Finca by Alioli

La Finca by Alioli, restaurant spaniol
La Finca by Alioli, restaurant spaniol
La Finca by Alioli, restaurant spaniol
La Finca by Alioli in Grigore Alexandrescu, restaurant spaniol
La Finca by Alioli, restaurant spaniol
La Finca by Alioli, restaurant spaniol

Terasa La Finca by Alioli

Bucataria La Finca by Alioli
Bucataria La Finca by Alioli
Bucataria La Finca by Alioli
Bucataria La Finca by Alioli
Bucataria La Finca by Alioli
Bucataria La Finca by Alioli

Bucataria La Finca by Alioli

La Finca by Alioli, un restaurant kid-friendly

La Finca by Alioli are un minuscul spatiu de joaca pentru copiii foarte mici, e in capatul gradinii, langa zid. Nu e amenajat cum trebuie, pentru moment, mi-au spus ca in doua saptamani va arata cu totul altfel. Pentru doua sau trei familii care vin cu copiii acolo avantajul este ca pot sta la mesele de alaturi, cu ochii pe ei, sa ii ridice cand cad in nas, si nici nu deranjeaza pe cei care stau in terasa cealalta, cea mare, din fata. (GB – iunie 2017)

La Finca by Alioli, Kid-friendly

La Finca by Alioli, Kid-friendly

The post La Finca by Alioli, martie 2020 appeared first on Restocracy.