Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscutului restaurant

Primul restaurant deschis în casa aceea frumoasă dintre Beller și Casa Dorobanților a fost Market8, al Venerei Arapu, acum mai bine de zece ani. Apoi Gargantua d’Oro, al celor care au mai multe restaurante sub acest brand.

Din 15 decembrie, de mai puțin de două săptămâni, deci, a apărut un nou nume, însă unul cu rezonanțe cunoscute: Mandaloun Maison. Da, e al libanezilor care au Mandaloun din Nicolae Caranfil.

Terasa e restaurantul propriu-zis aici. O terasă închisă ermetic iarna, pe două laturi ale casei, cu pereți de sticlă care dau spre părculețul George Călinescu, pe partea cealaltă fiind o străduță aglomerată. Un salon minuscul în mijloc, fără ferestre, e mai degrabă un separeu, pentru cine are nevoie. Unii vor strâmba puțin din nas la amenajarea cu câteva tușe butaforice a stilului luxului apropiat oriental (“tres sic”, cum se prezintă singuri pe un website plin cu greșeli), nepegustul fețelor subțiri, mai ales. Însă mie îmi place, pentru un restaurant cred că merge bine.

Ca și la celelalte restaurante ale lor, meniul de la Mandaloun Maison e împărțit în două: jumătate bucătărie libaneză tradițională, cealaltă jumătate bucătărie internațională. Am luat puțină mâncare, cu gândul să revin, pentru că sunt aproape de mine. Pieptul de rață cu piure de morcovi și sos de struguri a fost bun, proaspăt, bine gătit. Salata Fattoush nu prea mi-a plăcut, în special din cauza roșiilor tari și fără gust deloc, dar și a dressingului, varianta insipidă și fără sos de rodii.

Am apreciat mult serviciul, cu o hostesă foarte plăcută la intrare și, mai ales, cu chelnerița din poză, amabilă și natural zâmbitoare. Prețurile mărișoare, însă toate sunt astfel în Beller, așa că nu ies ei în evidență cu asta.

Da, Mandaloun Maison completează rețeaua de restaurante bune ale bogatului cartier bucureștean. Un local bine făcut, bine amenajat, cu mâncare bună, așa că au toate șansele să readucă la suprafață măcar o parte din gloria pe care a avut-o primul restaurant deschis demult aici, despre care am scris la început. (George Butunoiu – decembrie 2021)

Bucătăria Mandaloun MaisonSalonul și terasa MandalounThe post Mandaloun Maison appeared first on Restocracy.