More Sushi & Seafood în Cartierul Gastronomic Japonez al Bucureștiului

Zona îngustă dintre Piața Dorobanților și Piața Floreasca are cea mai mare densitate de restaurante japoneze bune și foarte bune din București: ZenSushi, Yoshi, Yuki, Kan-Pai și altele. Iar acum câteva zile s-a deschis altul, chiar pe Calea Floreasca, unde înainte era EMTE.

Un spațiu mic la parterul unei clădiri cu câteva birouri, bine amenajat, cu o terasă minusculă și ea, cu trei mese, despărțite de un perete de sticlă care nu mai este perete, când e cald afară. Salonașul e frumos, colorat viu, vesel, tineresc, modern, fără exces de decoruri.

Nu m-am mirat când mi-au spus că au un chef din Republica Moldova. Într-adevăr, am întâlnit bucătari moldoveni, și chiar chefs foarte buni, în multe restaurante de sushi. Și din București, și în alte orașe în care se mănâncă bine. Au bucătărie japoneză, preponderent sushi, dar varianta mai populară, mai apropiată de mâncarea pe care o găsești peste tot în Japonia și în Asia, și nu de cea din Europa. Din acest punct de vedere, More Sushi & Seafood e mai apropiat de Kan-Pai decât de Argentine sau ZenSushi. Acestea din urmă au o mâncare mai europenizată, mai bogată în combinații de ingrediente, mai creativă și mai sofisticat prezentată, deci și mai apropiată de gusturile noastre. Dar nu m-ar mira ca unor japonezi din Japonia să li se pară pe dos.

Prețurile sunt rezonabile, serviciul a fost bun – cu excepția unei doamne mai în vârstă cu care am conversat de câteva ori când am trecut prin față și care își făcea mereu de lucru cu amenajarea și curățenia. Ar trebui să o țină pe acolo doar dimineața, sau când nu sunt clienți, oricum.

Da, More Sushi & Seafood e un bistrou asiatic-japonez bine făcut, cu mâncare bună, un restaurant de pasaj, pentru când ești în zonă și ți-e foame, nu de destinație. Cred că o să le meargă bine, mai ales dacă păstrează această poziționare și nu decid să concureze frontal cu vecinii lor deja confirmați și consacrați. (George Butunoiu – septembrie 2021)

Bucătăria More Sushi & SeafoodSalonul și terasa


The post More Sushi & Seafood appeared first on Restocracy.