Am avut multe cine memorabile la București, și la restaurantele din ce în ce mai sofisticate, și invitat acasă la prieteni sau la evenimente exclusiviste private. Dar cina aceasta de la sfârșit de vară de la Poesia cred că a fost cea mai bună, dacă mă gândesc la ansamblul experienței. Luate una câte una, am mâncat de multe ori câte un fel de mâncare la fel de bune ca acestea pregătite de către Chef Miguel Rocha Vieira, dar să fie toate la fel de sofisticate și de deosebite la un loc, rar s-a întâmplat până acum.

Zsolt Tarsay l-a invitat să gătească la Poesia pe Chef Miguel Rocha Vieira, faimosul maestru bucătar care are și conduce simultan trei restaurante europene cu o stea Michelin (Fortaleza do Guincho, Costes Restaurant și Costes Downtown), împreună cu echipa sa.

Chef Miguel pregătit următorul meniu:

Gustări de bun venit
Pâine de casă, „Pogácsa” și unt
Roșii de vară pregătite în feluri diferite
Conopidă picantă prăjită, fructe uscate și struguri
Păstrăv curcubeu de la “Tahitótfalu”, sos de gulie și unt
Carne de vită maturată în două feluri, broccoli “kai-lan” și sos de măduvă
Lămâie, lămâie, lămâie si „Nu totul este așa cum pare” – Mousse de ciocolată neagră, boia de ardei și zmeură
Cafea și patiserie fină

Toate au fost foarte bune, însă fac o mențiune cu totul specială pentru păstrăvul unguresc, care a fost nu numai cel mai bun păstrăv mâncat de mine vreodată, ci chiar cel mai bun pește din cât – și nu puțin – am gustat eu până acum. Sosul de măduvă excelent, și la fel deserturile, amândouă!

*

Miguel Rocha Vieira, în vârstă de 39 de ani, s-a născut și a trăit în Cascais până la vârsta de 19 ani, când pleacă la Londra. Urmează școli culinare prestigioase, se specializează în bucătăria clasică franceză și lucrează în restaurante de top din Anglia, Franța și Spania. În 2008 deschide la Budapesta Restaurantul Costes, căruia Michelin i-a acordat o Stea în 2010. Avea să fie prima Stea Michelin acordată unui restaurant din Ungaria. Pe site-ul www.costesdowntown.hu găsiți mai multe detalii despre activitatea lui Chef Miguel Rocha Vieira, precum și despre restaurantele pe care le conduce.

Bucătăria lui Chef Miguel Rocha Vieira
Miguel Rocha, oamenii și oaspeții săi de la Poesia
(George Butunoiu, august 2021)

The post O cină cu Chef Miguel Rocha Vieira la Poesia appeared first on Restocracy.