Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mulți la început să glumească sarcastic pe seama lui, însă până la urmă ideea lui Florin Munteanu s-a dovedit genială, după cum toată lumea știe. Aproapestreet-foodu-ul din Piața Dorobanților a ajuns repede printre cele mai cunoscute restaurante din București, și nu puțini îl consideră ca fiind cel mai bun de pește și fructe de mare. Și nu fără argumente…

Când a deschis Raionul Floreasca din Agora, fratele său mai tânăr dar mult mai bogat, s-a gândit să-i pună un nume puțin diferit, ca să nu le încurce oamenii, mai ales că diferențele sunt mari. Însă nu a funcționat defel așa cum se aștepta, pentru că numele „raionul de pește” era atât de înrădăcinat în mentalul colectiv, încât mulți le încurcau între ele pe cele două, sau dimpotrivă, nu făceau legătura între ele, ca fiind două fețe ale aceluiași lucru. Și mie (George Butunoiu, autorul articolului) mi s-a întâmplat de multe ori să am o întâlnire cu cineva la Raionul Floreasca și el să mă aștepte la Raionul de Pește, și invers.

Așadar, cred că Florin Munteanu a făcut foarte bine că a repus „peștele” înapoi în numele restaurantului, ca să fie lucrurile clare. Și, mai ales, pentru ca nebucureștenii sau străinii la care nu ajunsese încă faima restaurantului să înțeleagă din prima despre ce este vorba. Fiindcă da, Raionul Floreasca ar fi putut să însemne orice altceva pentru ei, pe lângă peștele și fructele de mare ale lui Florin… (GB – noiembrie 2021)
The post Raionul Floreasca își ia numele „Raionul de Pește” înapoi! appeared first on Restocracy.