Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizza

E unul dintre cele mai de succes restaurante din Agora Floreasca, si nu e de mirare, pentru ca pizzeriile au mare trecere la bucuresteni. Plus ca drumul deschis de primele “delicateria” (bacanii cu un mic bistrou impreuna) se dovedeste bun de urmat pentru multi. Intr-adevar, un concept foarte raspandit in Occident, insa care abia de cativa ani s-a inradacinat si la noi.

Cristian Petcana a lucrat multi ani in Italia stie multe despre pizza. S-a asociat cu un italian care se pricepe la bacanii si au facut impreuna Sara. Primul in Popa Petre, si apoi inca unul in Agora Floreasca. Pastele si pizza sunt atractia principala, si pe buna dreptate, pentru ca sunt foarte bune. Cristi Petcana insista si cu fructele de mare gatite sub vid, insa acelea nu au acelasi gust ca lucrurile nesanatoase – e bine cunoscuta aceasta lege a naturii. (GB – februarie 2020)

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza din Bucuresti

Nu stiu cum vand la bacania din Popa Petre a celor de la Sara, insa restaurantul (bistroul, mai bine spus) pare sa le mearga din plin. Si asta i-a incurajat, fara indoiala, sa mai deschida un local identic, si presupun ca vor continua. Al doilea Sara a fost deschis de doua saptamani in Agora Floreasca, si e al doilea restaurant deschis din cele multe anuntate acolo.

Sara sunt in partea din fata a complexului Agora Floreasca, spre strada, spre Calea Floreasca, singura zona in care lucrarile de constructie si de amenajare sunt cat de cat avansate. Sunt intre Yasou, primul deschis, despre care am scris deja, si ceva pe care scrie Paul, care se va deschide si el in urmatoarele saptamani, dupa cum se vede uitandu-te inauntru.

Sara din Agora Floreasca e aproape identica cu Sara Restaurant and More din Popa Petre, pana si ca forma a spatiului: lunga spre in spate si ingusta in fata, spre strada, cu bacania in stanga, chiar de la intrare, si cu un singur sir de mese, nu multe. Meniul italienesc clasic e ca si dincolo: paste si pizza, ceva sandviciuri si salate, cosuletele lor gatite la abur, despre care am scris deja, deserturi. Eu am luat … (citeste tot)The post Sara (Agora Floreasca), februaria 2020 appeared first on Restocracy.