Fine dining cu Alex Dumitru în pădurile din Giurgiu

Singureni Manor este unul dintre locurile de stat liniștit (ei își spun „retreat”) cele mai luxoase și mai spectaculoase din apropierea Bucureștiului. Într-o pădure din județul Giurgiu, în care au adus mulți cerbi și căprioare, ce par să o ducă foarte bine acolo, fiind îngrijite cu multă atenție.

Apoi au construit o mare crescătorie de cai de rasă cu manej, o crescătorie de porumbei de rasă, camere de oaspeți chiar deasupra grajdurilor cu cai , o sală de mese cu bucătăria deschisă, foarte bine utilată, locuri de joacă pentru copii în pădure, saună, ceva pentru sport și probabil că și alte lucruri pe care eu nu am ajuns încă să le văd.

Ceva mai încolo, în alt colț al pădurii, au un alt complex de cazare, mult mai luxos, cu saloane de mic dejun, de cină, de jucat cărți și de băut coniac, cu bucătării ca în marile hoteluri, foișor deasupra pădurii, saună și aici și câte și mai câte.

În bucătărie l-au adus pe Alexandru Dumitru, un mare chef despre care am scris de multe ori. Acesta își împarte timpul între Anika, restaurantul său din Centrul Vechi al Bucureștiului, între Singureni Manor, proiectele sale de la mare și altele, adică așa cum fac mai toți ceilalți chefs cu reputația lui.

Chef Alex Dumitru ne-a pregătit o cină pe măsura așteptărilor: diverse aperitive, foarte bune, un risotto cu roșii proaspete și cu brânză, lup de mare cu ceva legume verzi, piept de rață cu ciuperci de pădure, miel slow cooked și multe deserturi – toate bune și foarte bune, după cum prevăzuserăm. Și vinuri alese, desigur.

De știut că sala aceea de mese de la Singureni Manor nu e un restaurant propriu-zis, adică nu te poți duce până acolo doar pentru mâncarea bună a lui Alex Dumitru, ci e rezervată exclusiv oaspeților și celor care sunt cazați acolo peste noapte. În complexul de la manej poți închiria câte o singură cameră, însă celălalt, de lux, se închiriază numai în întregime, cu toate cele 13 camere ale sale, cu piscină, foișor, bucătării, cu tot. O cameră la manej costă 750 de lei în timpul săptămânii și 850 de lei în weekend, cu micul dejun inclus, iar ansamblul de lux 3,000€ pe zi de luni până vineri și 5,000€ pe zi în weekend. Mâncarea se plătește separat, desigur, în funcție de cât de bogate și de sofisticate vrei să fie ospețele. (George Butunoiu – septembrie 2021)

Bucătăria lui Chef Alex Dumitru


Singureni Manor

Caii 

Paul’s Lodge

Cerbii și căprioarele

 

The post Singureni Manor appeared first on Restocracy.