Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare lucru

Ajung rar la restaurantul Studio 80, e departe Gradina Zoologica langa care s-a deschis. L-am gasit la fel cum il stiam, foarte frumos amenajat in interior, i-am dat nota maxima.

Meniul nu e lung, e bine conceput, in general. E putin ciudat scris si prezentat, cand in italiana, cand in engleza, apoi in romana. Duce cu gandul la bucataria fina, insa nu sunt inca acolo, desi cred ca cheful de la Studio 80 ar putea face si asa ceva.

Nu ne-au dat amuse bouche, ceea ce ne-a surprins putin, dupa ce am vazut preturile foarte mari. Am luat o supa de rosii destul de buna, ravioli destul de bune, si acestea, pulpa de rata cu piure la fel, spaghetti cu creveti atat de iuti, ca nu am mai reusit sa deslusim niciun alt gust. Spanacul, insa, a fost foarte prost, a ramas neatins in farfurie. Ne-au intrebat despre el, le-am spus, eram chiar curiosi sa vedem daca ni-l vor scoate de pe nota, la cat de categorici am fost. Nu au socotit ca merita “pierderea”…

Serviciul a fost lent la Studio 80. Cu primul chelner nu am reusit sa legam doua cuvinte, insa repede i-a luat locul un altul, care stia foarte bine de ce e acolo si ce trebuie sa faca. Preturile mari, dupa cum am spus, mai mari decat la multe restaurante cel putin la fel de bune din centrul Bucurestiului.

Studio 80 e, asadar, un restaurant elegant si destul de bun pentru cei care locuiesc in Pipera si pentru care o suta sau doua de lei in plus la o masa nu inseamna mare lucru. Sunt acolo de ani buni, vor ramane tot pe atat, sunt convins… (GB – noiembrie 2018)

Unul dintre putinele restaurante cu mancare cat de cat fina de la marginea Bucurestiului

Studio 80 e unul dintre putinele restaurante cu mancare ceva mai fina din afara Bucurestiului. E in marginea Bucurestiului, mai bine spus, chiar langa Gradina Zoologica, la parterul unei cladiri noi, sau reconstruita recent, oricum, din 2011.

E destul de mare, luminos, cu un perete intreg de sticla spre strada, bine amenajat, in culori deschise, optimiste, cu mult bleu, design mai degraba spre modern, contemporan, desi cu destul de mult lemn. Mesele sunt mici, incomode; la perete au banchete.

Studio 80 se prezinta ca un restaurant mediteranean, dar eu gasesc lungul meniu mai degraba international, cu destule insertii asiatice si cu denumirile multor feluri direct in italiana, inclusiv cu pizza. Mancarea a fost relativ buna, desi nimic deosebit. Sparanghelul a fost surprinzator de bun si de bine facut, si acesta e unul dintre lucrurile dificile dintr-o bucatarie de restaurant.

Serviciul destul de bun, rapid si eficient, desi deloc empatic. Preturile sunt destul de mari la Studio 80, o masa in doi, cu un vin bun, iti scoate repede 400 de lei de pe card, daca nu esti atent.

Studio 80 e un restaurant frumos si cu mancare buna, chiar fina pe alocuri, o combinatie rara pentru restaurantele din afara Bucurestiului. Nu stiu ce restaurante mai sunt acum in Baneasa – Voluntari – Pipera, nu am mai fost demult acolo sa mananc, insa daca ar avea vreun restaurant mai bun decat Studio 80 cred ca as fi auzit de el pana acum. Pentru locuitorii de acolo, Studio 80 poate fi o optiune buna, mai ales ca multi dintre ei stau bine cu banii, insa nu e cazul ca cineva din alta parte a Bucurestiului sa-si puna in gand sa mearga in mod special pana la ei doar pentru mancare, chiar si frumos amenajat cum este. Desigur, daca nu au in plan si un drum la Gradina Zoologica din fata… (GB – martie 2017)























The post Studio 80, noiembrie 2018 appeared first on Restocracy.