Antica PizzaÎncepând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean s-a îmbogățește cu un nou local, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în Piața Amzei. Antica Pizza este pizzeria artizanală care le propune clienților săi pizza sănătoasă, după o rețetă autentică, realizată integral în casă, din 2 tipuri de făină napoletană și doar din ingrediente proaspete, de calitate, de la artizani și producători italieni.

Am stat discutat cu Violeta Deliu, managerul Antica Pizza, care ne-a vorbit despre acest proiect, dar și despre perioada grea prin care trece întreaga industrie Horeca.

Antica Pizza este o afacere deschisă în pandemie, într-o perioadă în care industria HoReCa se zbate să reziste. Ce a stat în spatele hotărârii de a lansa acum o pizzerie artizanală în București?

Antica Pizza este o afacere deschisă din pasiunea pentru lucrurile bine făcute și pentru calitate, într-un moment în care publicul simte nevoia unor experiențe culinare memorabile, care să îi ofere un simț al normalității. Din studiile noastre, în ciuda dificultății perioadei, există un apetit pentru produsele casual, gustoase, sănătoase, la un preț corect, realizate din ingrediente extrem de bune. 

Ce aduce nou Antica Pizza peisajului gastronomic bucureștean?

Antica Pizza le propune clienților săi un tip de pizza sănătoasă, după o rețetă autentică, realizată integral în casă din 2 tipuri de făină nobilă napoletană și ingrediente de calitate, de la artizani și producători italieni. Echipa noastră acordă o mare atenție detaliilor, lucrăm doar cu produse proaspete, verificate, pentru ca produsul final să fie unul foarte gustos și constant. Vrem să ne diferențiem prin textura și gustul recognoscibile, care preconizăm că vor deveni, în scurt timp, diferențiatorii experienței Antica Pizza. 

Meniul nostru are 2 categorii de produse, una de pizza clasică, ce include combinații de toppinguri deja cunoscute consumatorilor, cum sunt Prosciutto e Funghi, Salami sau Margherita, și una de pizza specială, cu rețete unice, ce ne aparțin. Aici, integrăm ingrediente mai puțin comune, cum sunt fructele – mere, pere, smochine – , castraveții murați sau friarielli (broccoletti napoletan), crema de aceto balsamico. Astfel, cei care degustă au ocazia să testeze gusturi cu totul noi, care surprind și cuceresc, în același timp. 

În plus, toate tipurile noastre de pizza sunt disponibile în 3 variante: pizza de 32 cm, mare, de 50 cm și felie din pizza de 50 de cm. Astfel, oaspeții pot degusta mai multe sortimente la aceeași masă sau pot opta pentru o pizza, pe care să o împartă cu prietenii sau familia. 

Cum v-a afectat pandemia modelul de business, ce ați luat în considerare atunci când ați construit locația?

Antica PizzaAvând în vedere lipsa de consecvență privind deschiderea și închiderea restaurantelor, ne-am propus ca modelul nostru de business să fie foarte eficient și să creăm, încă de la început o structură puternică de livrare și un concept casual, care să nu necesite timp petrecut în locație. 

Servirea la Antica Pizza se face la tejghea, oaspeții au disponibile câteva locuri la masă în interior și produse to-go, ușor de consumat și de servit. Cei care vor să rămână la noi au disponibilă terasa, pe care o vom extinde în curând, până la 20 de locuri. 

În plus, bucătăria este deschisă, asigurând transparență în procesul de gătire, un lucru extrem de important în această perioadă în care oamenii vor să știe în ce condiții este pregătită mâncarea lor. 

Cum au arătat primele 2 săptămâni de Antica Pizza, care a fost feedback-ul clienților?

Am fost plăcut surprinși de interesul publicului, fiindcă încă dinainte de a deschide, au existat persoane care se opreau și care ne întrebau despre produse. Au existat clienți încă de la început, care ne-au observat din stradă, au testat produsele noastre, au revenit și ne-au recomandat. La aceasta a contribuit, bineînțeles, și zona în care suntem poziționați. Fiind în Piața Amzei, pe strada General Christian Tell nr. 1-3, suntem destul de vizibili, într-o zonă care se bucură de trafic pietonal. 

În plus, pentru că restricțiile de prevenire a infectării cu COVID-19 nu ne-au permis să avem parte de un eveniment de lansare, am abordat comunitatea altfel, oferind câte o felie gratuită de pizza fiecărei persoane care ne trecea pragul. Faptul că avem un produs care se servește rapid ne-a permis un rulaj mare, realizat într-un mod eficient și responsabil, fără timp de așteptare deranjant sau cozi. Această acțiune a avut loc vineri, pe 5 martie, când am oferit peste 500 de felii de pizza și am avut ocazia să discutăm cu fiecare client în parte despre produsul nostru, ingrediente, rețetă etc. Feedback-ul a fost foarte bun, mulți dintre ei revenind deja în zilele următoare. 

Ați lansat și site-ul antica-pizza.ro, cât preconizați că va reprezenta el din activitatea Antica Pizza?

Ne dorim ca activitatea noastră să fie una echilibrată, în care fiecare canal are rolul său. Locația stradală ne ajută pe partea de vizibilitate și contribuie la câștigarea încrederii clienților, care pot vedea în ce condiții și la ce standarde se pregătește pizza noastră. În plus, le oferă celor ce îi trec pragul o selecție de pizza la felie, pe care le pot testa, pentru a-și identifica variantele preferate. 

Rolul site-ului este să ducă experiența Antica Pizza mai aproape de clienți, indiferent unde s-ar afla ei, la birou, acasă, la prieteni etc. Cu ajutorul flotei proprii de livrări, ne propunem să livrăm produsele în cele mai bune condiții, controlând întregul proces, de la momentul producției, până când pizza ajunge la client. 

Astfel, preconizăm că, în timp, partea de site va avea o pondere semnificativ mai mare decât magazinul stradal, pentru că deservește întregul București, dar suntem deschiși ca, în funcție de cererea există, să extindem conceptul și să deschidem mai multe locații. 

Antica Pizza are și o parte de băcănie, ce ne puteți spune despre ea?

Băcănia din cadrul Antica Pizza a luat naștere în urma unor discuții cu întreaga echipă. Alături de consultanții din cadrul Next Root Management Systems, care ne-au consiliat în acest proiect, am făcut o selecție de furnizori și artizani de la care luăm materii prime și ingrediente de calitate, extrem de savuroase. În timpul degustărilor, însă, ne-am dat seama că acestea sunt atât de bune, încât pot fi vândute și separat și ne-am propus să le punem la dispoziția celor care ne trec pragul sau care accesează www.antica-pizza.ro. Astfel, clienții noștri pot acum cumpăra de la noi făină Caputo, sos de roșii Gran Tritto, spianata calabra Casa Modena, prosciutto Parma S/O, mozzarella fior di latte Sorrentina și multe alte delicii culinare. (Restocracy – Martie 2021)

Antica Pizza
Antica Pizza
Antica Pizza
Antica Pizza
Antica Pizza
Antica Pizza

Antica Pizza
Antica Pizza
Antica Pizza
Antica Pizza
Antica Pizza
Antica Pizza

The post Violeta Deliu, manager Antica Pizza appeared first on Restocracy.